[MY STYLE] Tutorial Making Gif Photo Using Photoscape

Assalammua'laikum , Annyeonghaseyo :)
You must be interested learning on how to make a Gif right ? What is Gif ? Gif is a moving photo captured from any video. Example,



I learnt creating Gif by myself. I figure it out by myself so I'm making this tutorial based on my way. Maybe there is other easy way ? You can sign in using Gifsoup.com or you can learn from Qay's tutorial. I'm not interested with "sign in" account. keke. so I manage to use Photoscape. Let's go on with the step. Make sure you have Photoscape software. You can download it here >PHOTOSCAPE< . Then open it. Before that, make sure you've open a video that you want and don't forget to pause at the part you want.

1. Click Screen Capture.


2. When you click it, a windows will appear like below. Click "capture window" .

3. When you click it, the video that you want to capture will appear automatically. So just click at the video. I think, don't open your video using GomPlayer. It might not work. Open your video using RealPlayer. 

4. After you've captured the video, it will directed to Editor. You can edit it whatever, then Save.

5. Repeat step 1 to 4 till the part you want it to end. Understand ? erghh, I'm a bit hard to explain this one. I've told you to pause at the part you want right ? when you've captured and save the first part, play the video and pause it again. You know what I mean ? I hope so.

6. When all part that you want captured, you can start to make a gif. How ? Open photoscape, click Animated Gif.


7. Below will appear ,


8. You can see your folder on the left side. So click the folder where you have save the captured part just now. Then, drag photo one by one to the center where it wrote "Drag Your Photo Here" . If you can see, I've mark some red circle at the pics above. That is the important things. You can change the time to slide, size of your Gif, change effect. Then, click SAVE button on the top right to save your gif. 

Best of luck ! Hope my tutorial might help. To Malaysian, if you don't really understand my bad english, you can ask me using Malay language. I'm making this tutorial in english because it might be helpful for anyone from any countries. Yea, making this gif using my style really need more patient LOL ;)


Above is one of my work. of course, I'll only make Sungyeol's Gif after this maybe ? Fyi, my first Gif that I created is Jeongmin of Boyfriend. Take a look here. My work are not as good as yours. I'm trying to improve it too. Insya-Allah ~

Freebies Background Part 6

Assalammualaikum.
How to save / get code ? 
Ctrl + Click on the image.







Tutorial Transparent Gambar guna Gimp [Basic]

salam readers. hari ni saya nak buat tutorial khas buat blogger yang baru berjinak-jinak dalam blogging ni. Selama ni, saya memang tak pernah guna Photoshop sebab berjanggut kalau tunggu install Photoshop. Malas eden so lagi senang dan simple, guna je Gimp walaupun tak sestandard Photoshop puihh. ok, Leggo ! <-- gaya Qay . Jangan excited dulu, pastikan ada software Gimp. Ada tak ? Takde ? takpe, boleh download sini > GIMP2 .

Kalau dah install, buka Gimp2. Ctrl+O untuk buka folder gambar. Then, pilih lah gambar yang korang nak an. Lepas gambar dah ready, baru boleh mula.

1. Nampak toolbox macam bawah ni ? Klik ERASER seperti yang ditunjukkan :


2. Lepas tu, RIGHT CLICK kat gambar. Korang akan nampak LAYER. alihkan cursor ke LAYER, nanti ada anak-II dia. Kat anak-II LAYER, alihkan cursor ke TRANSPARENCY. Kat anak-II TRANSPARENCY ada "Add Alpha Channel" kan ? ok, klik "Add Alpha Channel" !




3. Then, guna cursor untuk padam/transparent part yang korang nak. Faham ? Part ni, memang kena ada kesabaran. Iman pun kena kuat.



Nanti jadi lah macam ni :


4. Dah siap transparent ? Kalau nak save, tekan Ctrl+S. Nanti dia akan keluar macam bawah ni. Nampak tak NAME ? format gambar korang maybe .jpg kan ? Korang WAJIB tukar ke .png . faham ? tapi kalau gambar korang tu memang format .png , tak payah susah nak tukar. 



Pastu, tekan je SAVE. Siap ! Good Luck. Kalau ada masalah, tanya. Tutorial ni boleh digunakan untuk buat header blog. Ppyong ~


Tak boleh save ? Klik 'Select File Type (by Extension)' pastu scroll, pilih JPEG image atau PNG image. elok pilih PNG.


Freebies Background Part 4 [Sky]

Assalammualaikum.
How to save / get code ?
Ctrl + Click on the image.



Tarikh Lahir Dalam Bulan Islam



MUHARRAM 
Bersifat pendiam, sihat fikirannya. Mungkin akan menjadi bodoh jika tidak mendapat didikan yang sempurna, walaupun begitu, jika dididik dengan baik, dia boleh menjadi cerdik kerana bakat fikiran yang pintar cerdas ada padanya. Dia mempunyai keinginan yang baik dan selalu berada dalam selamat.


SAFAR 
Tabiatnya buruk. Dia tidak suka mengakui kesalahannya. lbubapanya perlu mendidiknya bagi menghilangkan tabiat buruk itu, jika tidak, kehidupannya akan menjadi susah di kemudian hari. Walaupun begitu, sekiranya dia melakukan sesuatu untuk kepentingan dirinya, selalunya ianya akan mendatangkan hasil.


RABIULAWAL
Perwatakannya baik. Mungkin dia akan mendapat pangkat besar, menjadi orang berpengaruh atau kaya tanpa diduga. Dalam pekerjaan ramai yang suka. Sifat negatif dirinya termasuklah kurang sabar, hatinya keras dan mudah marah.


RABIULAKHIR
Perwatakannya jahat. Hatinya tidak tetap. Fikiran dan kemahuannya lemah, buruk nafsunya, kasar wataknya, mudah mengangkat tangannya. Kehidupannya menjadi sukar kerana tabiat buruknya itu. Ibubapa menempuh kesukaran dalam mendidiknya.

JAMADIL AWAL 
Dia mempunyai tingkat keyakinan yang tinggi. Dia berani dan nekad, kadangkala melakukan sesuatu yang bodoh atau bahaya. Walaupun begitu, keberanian dan tekadnya itu akan menunjukkan hasil usahanya, yang menemui kegagalan juga.


JAMADIL AKHIR
Wataknya berani, dia hormatkan orang lain. Berbagai kepandaian ada padanya. Apabila dia tahu bahawa dia salah atau keliru maka dia mudah mengakuinya, tapi bila dia tahu dia benar, pendiriannnya keras dan tidak mahu mengalah. Semasa kecilnya, ibubapanya perlu mendidiknya dengan baik agar terserlah sifat-sifatnya yang baik itu, kerana jika betul didikannya, masa dewasa ia akan menyenangkan kedua orang tuanya.


REJAB
Semasa kecilnya dia degil dan nakal. lbu bapanya patut mendidiknya dengan baik agar dia dapat menerapkan nilai-nilai yang baik. Ketika sudah dewasa, dia suka bersikap merendah diri dan bersikap tidak tahu menahu. Ini agak berlainan dari sikapnya semasa kecil. Walaubagaimanapun hidupnya selamat dan sentosa.


SYA'ABAN
Perwatakannya baik. Hidupnya selamat dan rezekinya tidak putus-putus. Sewaktu kecilnya dia mudah mengalah semasa bermain dengan kawan-kawan. Kelakuannya baik, berbudi bahasa hingga semua orang sayang padanya. Masa dewasanya dia akan berjaya dalam segala kerjayanya danmudah mendapat rezeki.


RAMADHAN 
Dia baik, pendiam, suka merendah diri. Dia tidak angkuh kepada teman yang dikenalinya. Dia tidak suka menonjolkan diriya. Kehidupannya selalu selamat.


SYAWAL
Perwatakannya keras. Hatinya keras. Dia tidak suka dikalahkan oleh orang lain. Hal ini membahayakan hidupnya, oleh itu ibu bapanya perlulah mendidiknya dengan betul bagi menghilangkan tabiat buruknya itu. Jika tidak kehidupannya menjadi susah kerana perangai keras hatinya, dan dia selalu bergaduh terutamanya dalam hal mencari rezeki.


ZULKAEDAH
Perwatakannya pendiam. Banyak perkara baik pada dirinya berubah menjadi buruk. Dia banyak berfikir, kerana sifat ini, satu hari nanti dia akan mendapat hasil yang baik dalam kehidupannya. Tetapi oleh kerana banyak berfikir, perbuatannya kadang kala menjadi keliru. Dia seharusnya bertindak tanpa terlalu banyak berfikir untuk mendapat hasil yang yang memuaskan.


ZULHIJJAH 
Jika dia jahat dia terlalu jahat, jika baik terlalu baik pula. Dia sering mendapat padah dari perbuatannya sendiri. Dia sukar mengawal perasaannya, kadangkala terlalu berlebih-lebihan atau sebaliknya. 0leh kerana dia tidak dapat memberikan garis pemisah, dia sukar mempertimbangkan baik buruk perbuatannya. Dia seringkali menyesal kerana kurang hati-hati dan kurang pertimbangan.

[Boyfriend] Jo Twins - Youngmin Kwangmin Facts


1. Youngmin have eyes bigger than Kwangmin
2. Youngmin always wash his hands when he was stress
3. Kwangmin sound a little deeper than Youngmin voice when talking
4. Youngmin 6 minutes older than Kwangmin
5. Youngmin love to be in camera, unlike Kwangmin that shy and no many parts in camera
6. Kwangmin is clumsier than Youngmin
7. Youngmin very impressive, but he is very scary when angry
8. Youngmin definitely wake up if Minwoo waking him up with all his cuteness
9. Youngmin and Kwangmin make the same mistake in their first training
10. Youngmin is the most sensitive among members
11. Once Youngmin get or have something, he could be autistic
12. Youngmin is the King of Charisma according to his fans
13. The fans call Youngmin, Greedy of Screen Time. Why? Because he appeared most frequently in Boyfriend music video
14. When youngmin have the desire, he can focus on his wish
15. JoTwins obviously has a different personality. Youngmin is cool while Kwangmin is full of cheer
16. Kwangmin want to have blond hair like Youngmin but the agency told that fans will get confuse if they have the same hair color
17. According to member, Kwangmin is hyper-extreme (active) , but his twins, Youngmin is lazy
18. Youngmin is the most choosy among member
19. Kwangmin similar to Pikachu
20. Jo Twins really like to make jokes but usually their jokes are not funny
21. Kwangmin have a 4D's personalities so some say that he is included in Heechul's line
22. Kwangmin really loves Pokemon. Idol that he likes is Pikachu
23. Kwangmin is so nice. He likes sharing.
24. Jo Twins can cry easily especially after they did any mistake
25. Kwangmin said, “I am young but my body is old”
26. Jo Twins can't wink for just one eyes. If they're wink, both of their eyes will wink in the same time :
**i faint** 
27. Youngmin said that his charisma disappear after shooting Boyfriend music video
28. Many said that Jo Twins look like Kim Hyun Joong
29. During photoshoot, Kwangmin have to shoot with an expensive dog. Kwangmin got nervous because he is scared something bad will happen to the dog
30. Youngmin is the prettiest among member, right ?
31. If Youngmin is seriously nervous, he can't speak very well.
32. Jo Twins like snail.
33. Youngmin tired easily.
34. Youngmin has a long face compared to Kwangmin.
35. If Kwangmin forgot any dance step, he'll go to get Min Woo.
36. Jo Twins has a younger brother, Jo Hyunmin <--- FAKE --" just know about that. sorry
37. Kwangmin is bad in atmosphere knowledge.
38. Jeongmin said that Kwangmin is "Dol+1" (4D)
39. There are star on Jo Twins signature :
Kwangmin
Youngmin
40. Jo Twins have the same sleep pose / position :

41. Youngmin can't drawing.
42. According to some of the Member of Boyfriend Youngmin moves slow. And he is naughty when He sleeps, and so Hyunseong and His Brother Kwangmin Have to wake him up~ Youngmin also mention that It’s hard to wake him up~ Even though His standing his still sleeping !
43. When they were kids, youngmin and kwangmin did everything together.
44. Young Min likes to lay around rolling here and there on the bed, KwangMin and Hyun Seong had to wake him up
45. Youngmin want to be the type of boyfriend that is….. serious when the situation is serious and be funny when joking.
46. Kwangmin want to be the type of boyfriend who cares for his lover silently.
47.  Kwangmin aparently dislikes hairspray because he forgets to close his mouth and eyes
48. Youngmins favourite color is Yellow whilst Kwangmin likes Blue
49. They each had their first kiss stolen by a noona
50. Both twins are right handed
51. Youngmin loves Kwangmin because he’s always happy. Kwangmin loves Youngmin because he thinks he’s the prettiest out of all the members
52. Kwangmin once got wounded when Youngmin pinched him during one of their CF shooting
53. When fans asked Kwangmin why he liked Pikachu he replied “Because he is Yellow. And he goes Pika Pi Pikachu”


Freebies Mix Background

Assalammualaikum.
How to save / get code ? 
Ctrl + Click on the image.