[PART I] Tutorial Making your own Doodle

From a drawing ,

to doodle .

Kindly reminded, do not re-tutorial.

Assalamualaikum.
Aku rasa cara ni lagi senang untuk orang yang tak reti melukis guna mouse macam aku Lol. Aku pernah try lukis doodle guna mouse peh menggigil. Garisan tak smooth langsung. At least cara ni, garisan dia lagi smooth walaupun tak smooth mana pun Haha.

1. Lukis doodle pada kertas biasa iaitu kertas berwarna putih.
    Draw a doodle on a white paper.

2. Tekap lukisan pada sekeping transparency. Tahu kan transparency tu apa ? Aku pun tak tahu apa nama betul dia Lol alah benda keras yang biasa guna untuk cover folio tu. Lukis guna marker pen tau.
     Trace your drawing on a transparency. Trace using a permanent marker pen.

3. Scan lukisan tu.
    Scan your drawing using a scanner.

4. Buka Photoshop > Buka lukisan yang telah di-scan tadi.
    Open Photoshop > Open your scanned drawing.

5. Ctrl + N untuk buat layer baru. Set width dengan height yang akan memuatkan lukisan tadi. Make sure warna putih.
    Create a new layer by clicking File > New ( Ctrl + N ). Set width and height that fix your drawing. Background contents : white.

6. Drag layer lukisan ke dalam layer baru warna putih tadi.
    Drag your drawing into the new layer.

7. Right click on drawing layer > Convert to Smart Object > Right click on drawing layer again > Rasterize layer

8. Right click on drawing layer > Blending options... > Blend mode : Hard Light / Linear Light

9. Right click on any layer > Flatten image

10. Click Image > Adjustments > Curves... or simply click Ctrl + M

11. Buat curve seperti di bawah.
      Make a curve like below.


12. Click Filter > Artistic > Smudge Stick. This step was made to smooth your line. Actually, you can try other effects but I like Smudge Stick.
       Ekceli pilihlah mana-mana effect yang sesuai. Try and error.


13. Siap ! Done *o*

Now your drawing will be from this to ,
THIS. The outline is smoother than before.

I'll make a coloring tutorial soon ! Do not re-tutorial I'm begging chu ~

No comments:

Post a Comment

I don't approve harsh comments (: