Barang Keperluan

Assalamualaikum.

Aku agak jakun dan beria sebab first time tau tinggal kat asrama nanti. Excited tu ada sebab dapat semua barang baru untuk diri sendiri. Tak payah kongsi dengan orang lain. Rasanya dah macam nak pindah rumah katakoo. Aku pun tak tahu perlu sangat ke post barang keperluan ke universiti / kolej / asrama. Takpe, mana tahu ada yang nak pergi asrama juga tapi feeling lost, tak tahu nak bawa apa. Gurrrrrrls, I understand your feelings okay. Kalau boleh nak bawa satu bilik pergi asrama. 



  •  Bagasi - 3 pasang baju kurung, 2 helai jubah, 3 helai skirt panjang, 2 helai blaus, 3 helai t-shirt, 2 helai tracksuit, banyak helai tudung, 2-3 anak tudung, tudung basahan, tuala, 2 helai kain batik, pyjama, kain dalam, dalam-dalam tu bawa secukupunya
  •  Jeans & seluar slack (kalau perlu)
  •  Pin tudung / brooch
  •  Cadar & selimut
  •  Bantal
  •  Bantal peluk yang comel
  •  Beg sandang
  •  Sling bag


  •  Baldi
  •  Gayung
  •  Hanger
  •  Bakul kecil
  •  Penyepit baju
  •  Sabun basuh baju
  •  Downy
  •  Berus baju
  •  Sabun mandi
  •  Syampu
  •  Bedak
  •  Lotion
  •  Deodorant
  •  Pencuci muka
  •  Sikat
  •  Ubat gigi
  •  Berus gigi
  •  Pad
  •  Cotton bud
  •  Tisu (yang banyak)
  •  Penyepit kuku
  •  Pencukur
  •  Tupperwear / Bekas
  •  Botol air
  •  Sudu garpu
  •  Mug
  •  MAKANAN
  •  Seterika
  •  Kotak hitam - alat tulis
  •  Test pad

***Berbelanjalah di ECONSAVE sebab harga barang murah, boleh save lol



  •  Kasut sukan
  •  Flats shoes
  •  Sneakers
  •  Selipar



  •  Sejadah
  •  Telekung
  •  Al-Quran


Aku rasa storage drawer pebenda namanya aku pun tak tahu penting sangat asdfghjkl diletakkan dalam almari supaya tudung, anak tudung dengan seangkatannya dapat disimpan dengan kemas dan cantik hahahahaha. Dokumen-dokumen penting universiti simpan dalam satu fail pastu letak dalam beg. Mak aku selalu pesan camtu. Takut tercicir apa-apa dokumen, menjejaskan kelancaran pendaftaran nanti hehe. Semua tu je yang aku ingat. Semoga berjaya wahai diri. Ppyong.